Useimmin kysytyt kysymykset

Opiskelijalla on väärä ryhmätunnus tiedoissaan

Voi olla, että opiskelija on vaihtanut alaa tai merkinnyt alunperin ryhmätunnuksensa virheellisesti. Opettaja saa vaihdettua opiskelijan ryhmätunnuksen menemällä "Hae opiskelijoita" -> "Vapaahakuun" opiskelijan sukunimi -> valitaan listasta opiskelija ja mennään hänen tietoihinsa -> "ryhmätunnus" kohtaan kirjoitetaan oikean ryhmätunnus ja tallennetaan
Opiskelija on valinnut itselleen väärän opiston/toimipisteen, miten sen saa muutettua?

Opettaja saa vaihdettua opiskelijan toimipisteen menemällä "Hae opiskelijoita" -> "Vapaahakuun" opiskelijan sukunimi -> valitaan listasta opiskelija ja mennään hänen tietoihinsa -> "Toimipiste" kohtaan valitaan oikea toimipiste ja tallennetaan
En löydä yritystä / top-ohjaajaa, jonka lisäsin juuri

Kun käytät hakutoimintoa, niin kannattaa käyttää mahdollisimman vähän hakukriteerejä. Helpoimmin ja varmimmin löydät yrityksen, kun kirjoitat "vapaahakuun" osan yrityksen nimestä. Työpaikkaohjaajan löytää parhaimmin "vapaahakuun" kirjoittamalla ohjaajan etu- TAI sukunimen.


Top-ohjaaja on unohtanut salasanansa/tunnuksensa

Opettaja top-ohjaajan voi vaihtaa salasanan tarvittaessa (esim. jos se on unohtunut) menemällä
´Hae tp-ohjaajia / yhteyshenkilöitä´ -> vapaahakuun sukunimi -> valitse listasta oikea henkilö ja vaihda salasana. Samalta sivulta voi tarkistaa myös top-ohjaajan tunnuksen. Muista tallentaa! Kun ohjaajalle hänen tunnuksensa, niin muista pyytää häntä vaihtamaan salasana haluamakseen.


Ryhmästäni puuttuu opiskelija / opiskelijoita, miten saan heidät lisättyä TOP-Verkkopalveluun (Olen tarkistanut "hae opiskelijoita" -> "vapaahaku" opiskelijan sukunimi-, etunimi- ja ryhmätunnus hauilla, eikä häntä löydy siltikään)

Opiskelijoita ei voi lisätä palveluun. Opiskelijan tunnus aktioivoituu, kun hän kirjautuu ensimmäistä kertaa palveluun ja täyttää omat tietonsa.

Opiskelija on valmistunut/keskeyttänyt tms. koulun. Miten saan hänet pois näkyvistä

Mene opiskelijan tietoihin ("hae opiskelijoita" -> vapaahakuun esim. opiskelijan sukunimi) ja poista raksi laatikosta "Käyttäjä aktiivinen"

Ohjelma ei hyväksy y-tunnusta vaikka kopioin sen suoraan ytj:stä ja sen pitäisi olla oikein

Tarkista ettei viimeisen numeron jälkeen ole välilyöntiä (ja huomioi että kahden viimeisen numeron välissä on viiva)


Yrityksen nimeäminen

Jos kyseessä on franchising-yritys:

1. markkinointinimi, jossa top tapahtuu 2. paikka/kunta 3. pilkun jälkeen yrityksen virallinen nimi

esim. Wayne `s Coffee Tikkurila, Tammimetsä Oy

 

Jos kyseessä on konserni:

 1. yritys, jossa top tapahtuu 2. paikka/kunta 3. pilkun jälkeen konsernin emoyrityksen nimi

 esim. Alepa Leppävaara, HOK-Elanto Liiketoiminta Oy

 

Muut yritykset:

1. yrityksen virallinen nimi 2. paikka/kunta

esim. Veho Autotalot Oy Olari

Seppälä Oy Nummela


Miksi sopimus arkisoidaan? Kuka sen arkistoi?

Arkistointi tarkoittaa sitä, että sopimuksesta on allekirjoitettu paperiversio löydettävissä. Yhteistyösopimus löytyy Kirkkokadulta assistentilta. Arkistoinnin jälkeen sopimusta ei voi muuttaa.


Kuka tekee työssäoppimisen- ja näytön suunnitelmat?

Opiskelija itse opettajan avustuksella.


Miksi en näe opiskelijan oppimispäiväkirjaa opettajan näkymässä, vaikka hänen työssäoppimissuunnitelmansa on tehty ja tallennettu?

Tarkista työssäoppimisen suunnitelmasta työssäoppimisjakson aloituspäivä. Oppimispäiväkirja aktivoituu, kun työssäoppimisjakso alkaa. Opiskelijan työssäoppimissuunnitelma ei myöskään näy, jos et ole merkitty siihen ohjaavaksi opettajaksi.


Olen lähettänyt kehittämisehdotuksen jo aikoja sitten, miksei mitään ole tapahtunut?

Valitettavasti kaikkia kehittämispyyntöjä ei voida toteuttaa. Aloja Omniassa on niin paljon ja jokaisella alallaan on omat toivomuksensa siitä, miten TOP-Verkkopalvelussa pitäisi asiat olla. Sen takia joudutaan jättämään joitakin pyyntöjä toteuttamatta, jotta palvelu vastaisi mahdollisimman monen alan tarpeita.